Over mezelf

In 2012 sloot ik na 40 jaar dienst definitief de klasdeur om me vervolgens volop te focussen op mijn passies. Welke deze zijn en hoe ik hiertoe ben gekomen kan je hieronder lezen.

Kunst

Tijdens mijn professionele loopbaan als leraar, stond ik in voor de organisatie van kunsttentoonstellingen, juwelen- en modeshows. Daartoe bezocht ik kunstenaars/ontwerpers in binnen- en buitenland, terwijl ik door (zelf)studie mij allerlei -ismen eigen maakte. In het bijzonder voel ik me aangetrokken tot de iconografie van de 16de-en 17de eeuwse kunst der Lage Landen.
Ontdek alles over kunst

Egyptologie

Nog verder terug in de tijd gravend maakte ik kennis met de Griekse, Etruskische/Romeinse en oud-Egyptische kunst, waarbij de laatste nog steeds mijn fascinatie wegdraagt. Naast de geschiedenis en cultuur van deze fascinerende beschaving, gaat mijn aandacht in het bijzonder uit naar het hiërogliefenschrift.
Ontdek alles over EgypteCreativiteit

Het oude Egypte bracht me in de boeiende wereld van de zandsculptuur, waar ik van 2001 tot 2003 als historicus/ontwerper/contentschrijver en gids meewerkte aan de zandsculpturen in Blankenberge en Apeldoorn, met onderwerpen als het oude Egypte en Toetanchamon, Zuid-Amerika en de Inca-cultuur, Italië en de renaissance, en het hof van Oranje.

Knowledge-sharing

Getrouw het spreekwoord het bloed kruipt waar het niet gaan kan, begon ik algauw zelf de verworven kennis en expertise door middel van bevattelijke en wetenschappelijk onderbouwde cursussen, multimediapresentaties en gidsbeurten door te geven; een passie die ik graag deel met geïnteresseerden.
Bovendien, als rasechte Strop blijf je voor het leven aan Gent verbonden.Bezoekers laten verliefd worden op deze boeiende stad is mijn dada. Om deze ambitie waar te maken, stippelde ik een flexibel wandelparcours uit langs de monumentale 'getuigen' van stads rijke geschiedenis en kleurde dit met plezante anekdotes, gedichten, liedjes, figuren en weetjes. Reeds velen zijn u voorgegaan en ... kwamen nadien terug! Nee, stilzitten is niet aan mij besteed en dus zoek ik steevast verder naar nieuwe uitdagingen.