Warning: Undefined property: stdClass::$extra_head_metadata in /customers/8/e/e/dy-rondleidingen.be/httpd.www/includes/head.text on line 56

Zegelscarabee van Amenhotep III

Nieuwe Rijk, 18de dynastie, ca. 1391 – 1353 v.C.

De oude Egyptenaren zagen in de eigenheden van de scarabee een metafoor voor het vanuit de onderwereld tot aan de horizon opduwen van de zon en het spontaan ontstaan van leven. De mestkever werd dan ook magische krachten toegedicht en bijgevolg zijn typische vorm verwerkt in diverse oud-Egyptische artefacten.

Uitgaande vanuit hypothesen wordt na een diepgaande analyse van dit faraonisch artefact, de meest vermoede functie gedistilleerd en aan de hand van de aanwezige koningsnamen, bij benadering gedateerd. De ontcijfering van de inscripties stelt ons in staat een aanvaardbare (doorlopende?) tekst te formuleren, zodat het mysterieuze object uiteindelijk zijn geheimen prijsgeeft.

Scarabee als amulet

Tijdens het aftoetsen van de onderzoeksvragen, ervaar je het gevoel voor het echte veldwerk van het vertalen, krijg je een ruim inzicht in de werking van het hiërogliefenschrift en de achtergrond van dit origineel, koninklijk attribuut.

Blauwe scarabee

Info

Casestudy Zegelscarabee van Amenhotep III
Duur: min. 3u
Locatie: af te spreken
Voorkennis: niet vereist

Neem contact op

Warning: Undefined property: stdClass::$extra_foot_metadata in /customers/8/e/e/dy-rondleidingen.be/httpd.www/includes/footer.text on line 11