Een dagje Gentenieren

Wie kent niet ’t lied van ’t Vliegerke, hét volkslied van de rebelse stad Gent, een sfeervolle stad met een rijke politieke, sociaal-economische en culturele geschiedenis? Wil je het Gent-gevoel ervaren, weten waar Abraham zijn mosterd haalde, de ware Jacob vinden en … verliefd worden, kom dan een dagje Gentenieren. Letterlijk aan de hand van een rasechte Strop, worden tijdens een geanimeerde wandeling doorheen de ‘Kuip van Gent’, historische wistjedatjes, afgewisseld met bijwijlen schunnige poëzie en zang, aan de ‘Grote Klok’ gehangen.

Sint Niklaaskerk, Gent

Uiteraard, gedachtig de Zeven Werken van Barmhartigheid, kunnen de dorstigen zich laven tijdens een of meerdere * ‘akoteetjes’. (*= schrappen wat niet past) Je krijgt een fascinerend beeld van deze ongelooflijk boeiende stad en haar inwoners, een stad van hoogmoed en zelfspot, een stad van grimmige zelfgenoegzaamheid, maar vooral … ‘één der mooiste historische steden van Europa’, waarna je als door het 'Lam Gods geslagen' zal staan! Een beetje gezond chauvinisme kan nooit kwaad!

Enkele bezienswaardigheden die in de rondleiding aan bod komen. O.a. Gravensteen, 't Patershol, Graslei (oude haven), Gentse torenrij, ..

Info

Rondleiding Een dagje Gentenieren
Duur: min. 3u
Locatie: Kuip van Gent
Start: Gheraart Duivelsteen
Voorkennis: nie nuudig, moar een beetse Gents verstoan kan elpe!

Ook een (foto)zoektocht is mogelijk.

Neem contact op

Warning: Undefined property: stdClass::$extra_foot_metadata in /customers/8/e/e/dy-rondleidingen.be/httpd.www/includes/footer.text on line 11