Warning: Undefined property: stdClass::$extra_head_metadata in /customers/8/e/e/dy-rondleidingen.be/httpd.www/includes/head.text on line 56

Het Oog van Horus

Een blik op de godenwereld van het oude Egypte

In Re’s zonnebark varen we over de hemelse rivier van de dichtbevolkte godenwereld van het oude Egypte.

Het intens beleven van religie vormde het fundament van de duurzame faraonische samenleving. Om alles wat zij niet begrepen te verklaren, bedachten de oude Egyptenaren allerlei godheden, wat leidde tot meer dan 1500 goden.

De Grote Enneade van Heliopolis

Door het gegeven dat het belang van elke god verschilde van regio tot regio en van periode tot periode, dient het pantheon zich nooit als een unitaire hiërarchische gemeenschap aan en waardoor het moeilijk te structureren valt. Wel kan het omvangrijk godenensemble enigszins worden ingedeeld op basis van genealogische, sociale, hiërarchische, geografische en numerieke kenmerken, waarvan de Grote Enneade van Heliopolis, de plaats van herkomst van de hemelse soeverein Ra of Re, een van de belangrijkste is.

De hellevaart

Langs het parcours maken we op de oevers uitgebreid kennis met talrijke beschermgoden, die de demonen verjagen tijdens onze onvermijdelijke hellevaart doorheen de onderwereld, waarna ons de wedergeboorte wacht.

Deze cursus maakt je wegwijs in de complexe godenwereld van het oude Egypte, reikt een aantal sleutels aan tot het identificeren van de belangrijkste goden, en verklaart hun handelingen en mythen.

Info
Cursus Het Oog van horus

Duur: min. 2u
Locatie: af te spreken
Voorkennis: niet vereist
Neem contact op

Warning: Undefined property: stdClass::$extra_foot_metadata in /customers/8/e/e/dy-rondleidingen.be/httpd.www/includes/footer.text on line 11